Tuesday, June 19, 2012

ALERIA: Wine Wednesday με το Κτήμα Οινογένεσις.

Κατά την διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μας στα Οινοποιεία της Δράμας, ο Κος Μπάκης Τσάλκος του Κτήματος Οινογένεσις μας ενημέρωσε για την παρουσίαση που θα έκανε το κτήμα του την Τετάρτη 4 Ιουνίου στο «Aleria». Τότε ήταν που η συνταξιδιώτισσα-οινόφιλη Αρίστη μας μίλησε για το όμορφο νεοκλασικό του Μεταξουργείου με την καταπράσινη αυλή και τα ξακουστά Wine Wednesdays του. Επιστρέφοντας λοιπόν από την Δράμα, κλείνουμε τραπέζι 5 ατόμων στο «Aleria», για την βραδιά του Κτήματος Οινογένεσις.
Το μενού της βραδιάς είχε ως εξής:

ΤΟ ΜΕΝΟΥ
Γαρίδες με σάλτσα lemongrass και βελουτέ σελινόριζας
Φεγγίτες '11 λευκό (Sauvignon Blanc, Ασύρτικο)


Μπριάμ με γραβιέρα Αμφιλοχίας
Φεγγίτες '11 ροζέ (Cabernet Sauvignon, Grenache Rouge)


Ossobuco με πουρέ πατάτας και εστραγκόν
Φεγγίτες '08 ερυθρό (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot)

Τάρτα κεράσι με παγωτό τριαντάφυλλο
Σκέρτσο '11 ροζέ ημίξηρο

ΤΙΜΗ:35,00€

Ups:
1)    Άψογο service από τις πιο γελαστές κ’ in-fashion φάτσες ever. Την ξανθιά σερβιτόρα με το a la garcon κούρεμα την τρελάναμε όλο το βράδυ: «Φέλλι, πιπέριιιιιιιι!!!»
2)    Καλομελετημένο set-menu, με μικρές ατέλειες στην εκτέλεση (σε ότι αφορά στην γεύση και μόνο. Η παρουσίαση των πιάτων ήταν εξαιρετική!), αποτελούμενο από γεύσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας με διεθνείς πινελιές (i.e. Ossobuco). Ξεχώρισα τις γαρίδες με σάλτσα lemongrass και το παγωτό τριαντάφυλλο: σλουρπ!!!
3)    Το ντεκόρ. Τις περισσότερες φορές που βρίσκω λίγο χρόνο για να γράψω ένα εστιατοριακό σχόλιο επικεντρώνομαι στις γεύσεις και κατά κάποιο τρόπο «ξεχνάω» τον χώρο που τις πλαισιώνει. Μετά την επίσκεψή μου στο «Aleria» όμως, η συνήθεια μου αυτή άλλαξε συλλήβδην! Δειπνήσαμε στον καταπράσινο κήπο του «Aleria» και όλος ο χώρος, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, ήταν προσεγμένος μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια.  Η διακόσμηση είναι ένα κράμα art deco και mix-and-match στοιχείων, και η χρωματική αρμονία των αταίριαστων φαινομενικά αντικειμένων είναι αυτό το κάτι που κάνει την διαφορά στην αισθητική του μαγαζιού. Respect στον υπεύθυνο διακόσμησης!!!  
4)    Ο Κος Μπάκης Τσάλκος. Ταξίδεψε από την Δράμα για να είναι παρών την βραδιά της παρουσίασης του Κτήματος Οινογένεσις στο «Aleria» (κάτι που δεν έκανε ο Κος Δουλουφάκης σε αντίστοιχη οινική βραδιά στο Βασίλαινας…) και προσέφερε απλόχερα, σε μεγάλες πραγματικές ποσότητες, τους «Φεγγίτες» του. Σε όλη την διάρκεια του δείπνου τα κρασιά έρεαν άφθονα στα ποτήρια μας!  Merci…

Downs:
1)    Οι μικρές γευστικές αστοχίες. 


Μετά από εκείνη την βραδιά διάβασα πολλά κ’ καλά για τον πρώην chef του εστιατορίου Λεωνίδα Κουτσόπουλο και τον νυν chef Κομνηνό Μουφλουζέλη, και περιμένω πως και πως την επόμενη επίσκεψη μου στο «Aleria»!!!

ALERIA (Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, τηλ. 210 52 22 633.)

"Για τη μαγειρική στο σπίτι χρειάζεσαι δύο ανθρώπους: έναν που να τον αγαπάς για να του μαγειρέψεις και έναν που να σε αγαπάει για να κάνει τη λάντζα".
 (Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ 13 Φεβρουαρίου 2010)





Tips from Foursquare Users

No comments:

Post a Comment