Monday, June 11, 2012

Βασίλαινας: Βραδιά οινογνωσίας με το Οινοποιείο Δουλουφάκη στις 14/6/2012.

Την Πέμπτη 14/06/12 το Βασίλαινας υποδέχεται στον χώρο του (Σάλα ή ταράτσα; Άγνωστο ακόμα…) το Οινοποιείο Δουλουφάκη.

Η οινική παράδοση της οικογένειας Δουλουφάκη ξεκινάει από το 1930, και σήμερα τα ινία αυτής της αμπελοοινικής οικογένειας έχουν περάσει στα χέρια Νίκου Δουλουφάκη. Ο Νίκος Δουλουφάκης σπούδασε οινολογία στο Piemonte της Ιταλίας και σήμερα ως υπεύθυνος παραγωγής έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στον εκσυγχρονισμός του οινοποιείου και στην αναδιάρθρωση των αμπελώνων. Το οινοποιείο και οι ιδιόκτητοι αμπελώνες έκτασης 70 στρεμμάτων βρίσκονται στις Δαφνές Ηρακλείου Κρήτης, και στην περιοχή αυτή καλλιεργούνται σήμερα τοπικές ποικιλίες όπως Βιδιανό, Βηλάνα, Λιάτικο, Κοτσιφάλι, αλλά και διεθνείς όπως Syrah, Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Chardonnay κ.α. Αξίζει να σημειωθεί πως από τις αρχές του 2000 οι αμπελώνες του οινοποιείου έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας με εποπτεύοντα οργανισμό την ΔΗΩ και τα κρασιά του οινοποιείου Δουλουφάκη φέρουν πλέον το σήμα "Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας".

Το μενού της βραδιάς θα είναι το εξής:


ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ταραμοσαλάτα με τραγανές αραβικές πίτες και γαύρος μαριναρισμένος
Δάφνιος λευκός  2011 (βιδιανό)

Ψητό φιλέτο τσιπούρας με σάλτσα από βανίλια και πορτοκάλι επάνω σε λαχανικά
Άσπρος Λαγός λευκός (βιδιανό) 2011 

Κριθαρότο με φραγκοστάφυλα, πικρή σοκολάτα και μανιτάρια
Άσπρος Λαγός ερυθρός 2009 (cabernet sauvignon)

Χοιρινά φιλετινια, μαριναρισμένα και μετά ψητά με λαχανικά και τσίπς πατάτας
Sangiovese 2008

Millefeuille με φρούτα και μαρμελάδα από βερίκοκο
Malvasia di Candia aromatica 2010

ΤΙΜΗ:35,00€


Σκέφτομαι από τώρα την στιγμή που θα δοκιμάσω το βαρελίσιο Βιδιανό και την Κρητική εκδοχή του Sangiovese!!!


1 comment:

  1. Sangiovese 2008 and Malvasia di Candia aromatica 2010 stand out from the "crowd".

    ReplyDelete