Wednesday, March 7, 2012

Βασίλαινας: «επώνυμες» βραδιές γευσιγνωσίας οίνου


Το Βασίλαινας είναι από τα λίγα εστιατόρια στην Αθήνα που οργανώνουν τακτικά (μια φορά τον μήνα κατά μέσο όρο) βραδιές γευσιγνωσίας οίνου. Κατά την διάρκεια των θεματικών αυτών βραδιών παρουσιάζονται επιλεγμένοι Έλληνες παραγωγοί και έτσι δίνεται η ευκαιρία στους πιστούς φίλους του Βασίλαινας να γνωρίσουν καλύτερα τα κρασιά της πατρίδας μας, σε συνδυασμό με ένα σωστά δομημένο, μοντέρνων τόνων μενού.

Tην ερχόμενη Πέμπτη 8 Μαρτίου, το Βασίλαινας φιλοξενεί το Κτήμα Λυραράκη από την Κρήτη. Με έδρα το Ηράκλειο, η οικογένεια Λυραράκη, παράγει από το 1966 ποιοτικά κρασιά, δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη των τοπικών ποικιλιών του νησιού τις οποίες και μπορούμε να απολαύσουμε μόνες τους ή σε χαρμάνια μαζί με διεθνείς ποικιλίες όπως το Syrah και το Sauvignon Blanc.     


Το μενού της βραδιάς έχει ως εξής:

Πράσινη σαλάτα  με αγουρίδα, σταφύλια και βότανα
 Μεγάλος λόφος 2011 (βηλάνα, μοσχάτο σπίνας, sauvignon blanc)


Τσιπούρα με λάδι βανίλιας, σάλτσα από εσπεριδοειδή, πουρέ κίτρινης κολοκύθας και χόρτα   
Βιδιανό 2010 αμπελοτεμάχιο «Ιππόδρομος»


Risotto με μανιτάρια και καρέ από κοτόπουλο     
Κοτσιφάλι-Syrah 2008


Χοιρινό ψητό με σάλτσα μπαχαρικών, λαχανικά, σταφίδες, δαμάσκηνα, πουρέ σελινόριζας και άχυρο πατάτας 
Μαντηλάρι αμπελοτεμάχιο «Πλακούρα»


Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κρέμα mascarpone, καραμέλα και ξηρούς καρπούς
Ο Κρητικός Μαλβαζίας (πλυτό, δαφνί, βιδιανό, βηλάνα)  


ΤΙΜΗ:35,00€


  
Εμείς θα είμαστε εκεί «βεβαίως, βεβαίως»…

2 comments:

  1. Άλλη μία «mouth watering» βραδιά, με top γευστικούς συνδυασμούς:

    Α) το ζουμερό ψητό χοιρινό με σάλτσα μπαχαρικών, λαχανικά, σταφίδες, δαμάσκηνα, πουρέ σελινόριζας και άχυρο πατάτας, συνοδευόμενο από Μαντηλάρι αμπελοτεμάχιο «Πλακούρα» του 2007,
    Β) η αέρινη τσιπούρα με λάδι βανίλιας, σάλτσα εσπεριδοειδών, πουρέ κίτρινης κολοκύθας και χόρτα, με Βιδιανό 2010 αμπελοτεμάχιο «Ιππόδρομος» για συνοδεία.

    Το αποτέλεσμα δείχνει την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ chef και sommelier. Congrats!!!

    ReplyDelete
  2. Μια πολύ όμορφη βραδιά. Η ανάμνηση του ζουμερού χοιρινού με το Μαντηλάρι σου πλημμυρίζει το στόμα με σάλιο - ανεξέλεγκτα....

    ReplyDelete