Tuesday, March 20, 2012

Base Grill – “Meat” me στο Μπουρνάζι...

Τι μπορεί να κάνουν ένας αρχαιολόγος και ένας οικονομολόγος στην κουζίνα ενός εστιατορίου; Όταν πρόκειται για τα αδέρφια Λιάκου, η απάντηση είναι «τα καλύτερα». Δύο αδέρφια που μαγειρεύουν από τα μικράτα τους, αποφάσισαν να καταπιαστούν με αυτό που πραγματικά αγαπούν και να ανοίξουν ένα στέκι κρεοφαγίας στο Περιστέρι. Μια μοντέρνα ταβέρνα, καθαρή και προσεγμένη που δίνει έμφαση στην καλή πρώτη ύλη. Ο Βαγγέλης κ’ ο Σπύρος Λιακός ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και φέρνουν στο τραπέζι μας καλούδια ξεχωριστά. Λουκάνικα από Χαλκίδα και Δράμα, τυράκι από τα Γιάννενα και σπαλομπριζόλες από την Βοιωτία παίρνουν θέση στις επάλξεις του Base Grill!!!

Προσπαθούμε καιρό να κλείσουμε βράδυ τραπέζι εκεί αλλά δεν υπήρχε διαθεσιμότητα. Οι μετοχές του έχουν ανέβει πολύ τον τελευταίο καιρό (όχι αδίκως) και έχοντας γίνει στέκι καλλιτεχνών,  αθλητών και λοιπών επωνύμων, δεν βρίσκεις τραπέζι εύκολα.

Τελικά την Παρασκευή 16 Μαρτίου βρίσκουμε τραπέζι για 3 άτομα με την προϋπόθεση όμως να πάμε νωρίς γιατί μετά τις 21:30 είχαν άλλες κρατήσεις.   


Ups:
1)    Φιλικές τιμές. Παραγγείλαμε τα must have «αυγά στην φωλιά» (4 μελάτα αυγά μάτια πάνω σε μια παχιά φωλιά από τραγανιστό τηγανιτό πατατάκι), 1 σαλάτα Ποπάυ με σπανάκι, ρόκα κ’ μανούρι, 1 φέτα ψητή με πιπεριές κ’ ντομάτα, 2 μερίδες mixed grill με κοτόπουλο, χοιρινά κ’ μοσχαρίσια φιλετάκια, λουκάνικο και μπιφτέκια, και 1 φιάλη Pinot Grigio  κ’ πληρώσαμε 27 ευρώ το άτομο (81 ευρώ στο σύνολο). Κέρασμα στο τέλος ένα παγωμένο καραφάκι λικέρ μαστίχα κ’ η mousse σοκολάτας.
2)    Ζουμερό, σωστά σιτεμένο και κα-τα-πλη-κτι-κά ψημένο κρέας!!! Για να παίρνουν μαθήματα ψησίματος και κάτι άλλα εστιατόρια σε πιο high περιοχές της Αθήνας…
3)    Η λίστα με τις μπύρες. Αν και δεν είναι μπυραρία έχει πάνω από 40 ετικέτες μπύρας στον κατάλογο του.
4)    Το service. ‘Όλοι ήταν φιλικοί και ευχάριστοι. Από την πόρτα μέχρι το ταμείο…

Downs:
1)    Το τραπέζι για 3 άτομα ανάμεσα στο ταμείο κ’ στην saloon style πόρτα που οδηγεί στις τουαλέτες. Ένα μαγαζί που έχει άδεια τραπέζια στις 20:00 (οι επόμενες κρατήσεις ήταν για τις 21:30-22:00), δεν θα έπρεπε να στριμώχνει τους πελάτες του σε μια νεκρή γωνία. 
2)    Η ψητή φέτα παραήταν αλμυρή και το μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά δεν μας ενθουσίασε. Κάπως βαρύ για τα γούστα μας. Δεν μπορώ να καταλάβω αν ήταν υπερβολικό το κρεμμύδι ή τα μπαχαρικά. Τι κρίμα…


Περιμένω πως και πώς να ξαναπάμε στο Base Grill. Με μεγαλύτερη παρέα όμως την επόμενη φορά για να δοκιμάσουμε περισσότερες νοστιμιές…
Ακούτε Σαράντο-Αγγελοπουλάκια???


Base Grill  (Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι), Τηλ: 210 5757 455 

Tips from Foursquare Users

No comments:

Post a Comment