Monday, March 19, 2012

Βασίλαινας: Γευσιγνωσία οίνου με το Κτήμα Σκούρα στις 28/3/2012

Άλλη μια βραδιά γευσιγνωσίας οίνου πλησιάζει. Αυτή την φορά στις 28 Μαρτίου, το Βασίλαινας φιλοξενεί στην χειμερινή του αίθουσα το Κτήμα Σκούρα.

Το Κτήμα Σκούρα ιδρύθηκε πριν από 26 χρόνια περίπου (1986), με την έδρα του να βρίσκεται σήμερα στο Μαλανδρένι Πελοποννήσου, λίγο έξω από την πόλη του Άργους. Ο ιδιοκτήτης-οινολόγος κ. Γεώργιος Σκούρας, δημιούργησε σχολή αναμειγνύοντας γηγενείς ελληνικές ποικιλίες με γαλλικές (Cabernet Sauvignon με Αγιωργίτικο) και είναι εκείνος που χρησιμοποίησε πρώτος το βιδωτό καπάκι στην Ελλάδα. Πρωτοπόρος από τους λίγους, ανήκει στην γενιά εκείνη των Ελλήνων οινολόγων που αποφοίτησαν την δεκαετία του '80 από φημισμένα Γαλλικά πανεπιστήμια, και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα οινική εικόνα της χώρας μας. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται στο κτήμα είναι οι γηγενείς της ευρύτερης Πελοποννήσου όπως Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης και οι ξενικές Chardonnay, Viognier, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot και Syrah.

Το μενού της βραδιάς είναι το ακόλουθο:

Καρπάτσιο από τσιπούρα, μαριναρισμένη σε μοσχολέμονο
Μοσχοφίλερο  2011

Κριθαρότο με γαρίδα και λάδι γαρίδας
Viognier Cuvee Larsinos 2011

Πουγκί γεμισμένο με ανθότυρο και μανούρι, με ζωμό τομάτας και χυμό από πορτοκάλι
Αρμύρα  2010 (Chardonnay)

Burger από μοσχαρίσιο κιμά με κέτσαπ από παντζάρι και τσίπς σελινόριζας
Merlot 2008

Μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ από μαρμελάδα κρεμμυδιού, άχυρο πατάτας και ποικιλία λαχανικών
Μέγας Οίνος 2008 (Αγιωργίτικο 80%- Cabernet Sauvignon 20%)

ΤΙΜΗ:35,00€


Δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι, αλλά εμείς θα είμαστε για ακόμα μια φορά εκεί…


1 comment:

  1. Άλλη μία πολύ ωραία βραδιά!!
    Μόνο τα καλύτερα έχουμε να πούμε για τον ταλαντούχο chef Renato Mekolli. Όλα τα πιάτα του χθες ήταν εξαιρετικά, με αποκορύφωμα το γεμισμένο με ανθότυρο, μανούρι και μυρωδικά πουγκί αλλά και το ζουμερό μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ από μαρμελάδα κρεμμυδιού.

    Τα συγχαρητήρια μας και στον Κο Σκούρα γιατί:
    (α) και τα 5 κρασιά που παρουσίασε χθες είχαν σταθερά καλή ποιότητα, με τα Viognier Cuvee Larsinos 2011, Merlot 2008 και Μέγας Οίνος 2008 να ξεχωρίζουν,
    (β) μας τίμησε προσωπικά με την παρουσία του στο Βασίλαινας.

    ReplyDelete