Thursday, March 22, 2012

Πράσινη, σαν ελίτσα...

Αν και συγγραφέας, όσον αφορά στο Blog μας, είμαι, ομολογουμένως, μια φειδωλή και μάλλον τεμπέλα Gourmetzou….
Ναι, το παραδέχομαι, δεν κάνω πολύ συχνά καταχωρήσεις.
Βέβαια, με καλύπτουν οι προλαλήσαντες (βλέπε bouflicious κλπ), οπότε δεν έχω και πολλά να προσθέσω…
Όταν όμως στον τίτλο Gourmetzou έρχεται να προστεθεί και το Decoratzou, τότε νομίζω πως έχω έμπνευση και κάτι έχω να πω...
Βλέπετε, ο μοντέρνος χώρος του εστιατορίου «Ελιά», στην Αργυρούπολη, με τη χαλαρή αισθητική και τις αποχρώσεις των φύλλων ελιάς στους τοίχους, καθώς και ο ιδιαίτερος κατάλογος με τα λόγια του διορατικού ποιητή Ελύτη, στάθηκαν αρκετά χθες, ώστε να αλλάξουν τη διάθεσή μου και να με απομακρύνουν για λίγο από τη ρουτίνα της- κατά τα άλλα- τυπικής κι αδιάφορης Τετάρτης.

Στο «diatayta» όμως:
Τίμιο φαγητό, προσιτές τιμές, με σχετικά πλούσια λίστα σε ορεκτικά, κυρίως πιάτα και μερικές, καλές ετικέτες, ελληνικών κρασιών...
Επιλέξαμε μενού κρεατικών με 12€, το οποίο περιλάμβανε ενδιαφέρουσες, ατομικές σαλάτες (δικής μας επιλογής), κυρίως πιάτο, ποτήρι κρασί χύμα (λευκό ή κόκκινο) και γλυκό.
Καλή εξυπηρέτηση, ευγενικό σέρβις και φρέσκα υλικά. Mου άρεσαν τα παιδάκια κοτόπουλου, που παρήγγειλα, καθώς και η φρέσκια σφολιάτα του πειραγμένου millefeuille για τον επίλογο (επιτέλους γλιτώσαμε την τυποποιημένη panacotta και σοκολατόπιτα, που συνηθίζονται στα περισσότερα εστιατόρια ιδίου τύπου τον τελευταίο καιρό).
Overall, καλή εντύπωση για την κουζίνα, χωρίς να απογοητεύει σε κάτι (με εξαίρεση το χύμα κρασί που δεν μας άρεσε).
Θα ξαναπήγαινα, ίσως ένα ανοιξιάτικο μεσημέρι Κυριακής, για να "στοκάρω" ήλιο και να απολαύσω στην κατάλευκη αυλή του εστιατορίου τους εκλεκτούς μεζέδες και τα συμπαθητικά ελληνικά κρασιά που φιλοξενεί ή μια ζεστή νύχτα του καλοκαιριού, με καλή παρέα βεβαίως, βεβαίως…

Όσον αφορά στον κύριο Ελύτη που προανέφερα, τάδε έφη ο ποιητής:

«Αν αποσυνδέσεις την Ελλάδα, θα βρεις ότι αποτελείται από μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι, που σημαίνει ότι με αυτά τα τρία μπορείς να την ξαναφτιάξεις»...

Προβληματιστείτε τώρα, αγνοήστε Τρόικες, επαγγελματίες Πολιτικάντηδες και Οικονομολόγους και ακολουθήστε τη συμβουλή του Ποιητή-Φιλοσόφου για να σώσουμε τη χώρα από την οικονομική στενότητα…
Φιλιά στη μούρη και γαλλιστί: Bon appétit

ΕΛΙΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Μ. Γερουλάνου 85 - ΑργυρούποληΤηλ: 210 9960100 - email: info@eliaresto.gr

1 comment:

  1. Όλη η Ελλάδα σε τρείς λέξεις…

    Όλο το μέλλον μας σε τρείς λέξεις… Ελιά, αμπέλι και καράβι…

    Άμα μας έκοβε λίγο και προσπαθούσαμε να εξάγουμε ελαιόλαδο και κρασί, και να δώσουμε και ένα boost σε ναυτιλία και τουρισμό δεν θέλαμε τίποτα άλλο για να πάει η χώρα μπροστά.
    Shit...

    ReplyDelete