Friday, April 6, 2012

Βασίλαινας: Κρασο-«κατάνυξη» με το Κτήμα Χατζηδάκη την Μ. Τρίτη 10/4/2012

Λίγο πριν το Πάσχα το Βασίλαινας φιλοξενεί στην σάλα του το Κτήμα Χατζηδάκη. Ο Χαρίδημος Χατζηδάκης είναι ένας μικρός παραγωγός από την Σαντορίνη που προσπαθεί να αναδείξει τις τοπικές ποικιλίες χρησιμοποιώντας έναν μοντέρνο τρόπο οινοποίησης, και δίνοντας έμφαση στην χρήση διαφορετικών βαρελιών και στην παραμονή στις οινολάσπες.

Στους βιολογικούς αμπελώνες τους καλλιεργούνται κυρίως λευκές ποικιλίες όπως το ασύρτικο και το αηδάνι, και λιγότερο ερυθρές όπως το Μαυροτράγανο και η Μαντηλαριά.


Το degustation μενού την Μ. Τρίτη 10/4/2012 θα είναι το ακόλουθο:

Φάβα με chutney από σταφίδες, κάπαρη και ginger και σαρδέλες κονφί
 Αηδάνι  2011

Ντολμαδάκια με θαλασσινά, βότανα και σάλτσα από λεμόνι και σελινόριζα
Σαντορίνη ΟΠΑΠ 2011(ασύρτικο)

Τσιπούρα με ποικιλία από λαχανικά και σάλτσα από άγριο μάραθο   
 Σαντορίνη ΟΠΑΠ Cuvee 15 2010 (ασύρτικο)

Χειροποίητο linguini, γαρίδες μύδια και καλαμάρι με σάλτσα από όστρακα
Νυχτέρι 2009(ασύρτικο)

Χαλβάς με αποξηραμένα φρούτα και καραμελώμενους ξηρούς καρπούς.
Vinsanto 2003 (70% ασύρτικο-30%αηδάνι)


ΤΙΜΗ:35,00€


Να αμαρτήσω ή όχι Μ. Τρίτη ανήμερα;
Μάλλον ναι…


No comments:

Post a Comment