Tuesday, April 24, 2012

Βασίλαινας: Οινική βραδιά με το Κτήμα Αβαντίς στις 26/4/2012

Την Πέμπτη 26/04/12 το Βασίλαινας υποδέχεται στην σάλα του το Κτήμα Αβαντίς.
Το ιστορικό εστιατόριο διοργανώνει μια ακόμα οινική βραδιά και φιλοξενεί στον χώρο του μια οικογένεια οινοπαραγωγών με παρελθόν. Η ιστορία του κτήματος και της οικογένειας Μούντριχα ξεκινάει από τον 19ο αιώνα, όταν κατά την ίδρυση του πρώτου ελληνικού κράτους ο προποπάππους Αναστάσιος αγοράζει μια έκταση 100 στρεμμάτων στην Κεντρική Εύβοια. Έκτοτε η οικογένεια καλλιεργεί σταφύλια κ’ η αμπελουργική γνώση των 180 και χρόνων μεταφέρεται επάξια από γενιά σε γενιά. Η πρώτη οινοποίηση του σύγχρονου Κτήματος Αβαντίς γίνεται το 1994 από τον Απόστολο Μούντριχα και σήμερα στους αμπελώνες του κτήματος καλλιεργούνται ποικιλίες όπως Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Μοσχάτο, Sauvignon blanc, Gewurztraminer, Viognier, Μαύρη Κουντούρα, Syrah, Grenache rouge, Merlot, και Mourvedre.


Το μενού της ακόλουθης Πέμπτης είναι το εξής:

Καρπάτσιο από τσιπούρα μαριναρισμένη σε λεμόνι και σχοινόπρασο, με φλέικς από καρότο και κολοκύθι σε λάδι τρούφας
 Κτήμα Αβαντίς λευκός   2011 (Viognier-Ασύρτικο-Μοσχάτο)


 Σαλάτα πράσινη με αγουρίδα, αρωματικά βότανα, μάνγκο, αβοκάντο και μαριναρισμένο σολομό
 Sauvignon Blanc 2011


Ψητό φιλέτο κοτόπουλου με πουρέ από αρωματικά και σάλτσα από λευκό πιπέρι και ginger   
 Κτήμα Αβαντίς ροζέ 2010 (Grenache rouge-Syrah)


Risotto με χοιρινά φιλετίνια, μανιτάρια, mascarpone και κρέμα tartuffo
Άγιος Χρόνος 2008(Syrah-Viognier)


Μιλφέιγ με κρέμα αρωματισμένη με Grande Marnier, μαρμελάδα από πορτοκάλι και καραμελώμενα αμύγδαλα
Μελίτης (Mοσχάτο)

ΤΙΜΗ: 35,00€



Περιμένω πως και πώς να δοκιμάσω το χαρμάνι SyrahViognier!!!


1 comment:

  1. Ίσως είναι η πρώτη φορά που δεν έχω να πω ιδιαίτερα καλά λόγια για το Βασίλαινας…
    Ένα σωστά μελετημένο μενού σε μια όχι και τόσο καλή εκτέλεση. Από όλα σχεδόν τα πιάτα του μενού έλειπε η ένταση (αρωματικά φυτά/βότανα, μπαχαρικά, αλάτι κτλ.) με την μεγαλύτερη μου απογοήτευση να είναι το καρπάτσιο τσιπούρας. Σε προηγούμενες επισκέψεις μου στο Βασίλαινας έχω γευθεί εξαιρετικό καρπάτσιο από μυλοκόπι κ’ τσιπούρα. Θα έπαιρνα όρκο πως ο ταλαντούχος κύριος Mekolli ήταν απών χθες… Το service φυσικά ήταν για άλλη μια φορά υποδειγματικό.

    Ευχαριστούμε τον Κο Απόστολο Μούντριχα για την παρουσία του στο event και για το Άγιος Χρόνος 2008 (Syrah-Viognier), ένα κρασί που ξεχώρισε ξεκάθαρα χθες. Τα υπόλοιπα, αν και ιδιαίτερα αρωματικά, ήταν αρκετά αδύναμα σε σώμα και επίγευση.

    ReplyDelete