Wednesday, May 9, 2012

Δάφνη, Δαφνούλα… μεζεδοπωλείο στο Περιστέρι.

Αφού έχουμε παραστεί σε εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στον ειδικό εκθεσιακό χώρο του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου, αποφασίζουμε να πάμε για φαγητό. Η ώρα έχει πάει πια 21:30 και το στομάχι μας έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται. Το παρεάκι λοιπόν προτείνει να πάρουμε τηλέφωνο στην «Δάφνη» για να δούμε αν υπάρχει διαθέσιμο τραπέζι (Σάββατο βράδυ γάρ…). Είχα ακούσει από διάφορους γνωστούς για τον εν λόγω μεζεδοπωλείο αλλά δεν είχε τύχει να πάω ποτέ.


Ευτυχώς τραπέζι υπάρχει και έτσι μέσα σε 5’-10’ έχουμε παρκάρει το κόκκινο «λεωφορθηγάκι» μας και περπατάμε στο πεζοδρομημένο κομμάτι τη Μ. Αλεξάνδρου με κατεύθυνση την «Δάφνη». Προχωρώντας συναντάμε πρώτα την «Δαφνούλα» και αμέσως μετά την «Δάφνη». Λίγο αργότερα μαθαίνουμε από τον μετρ της «Δάφνης» πως η «Δαφνούλα» δημιουργήθηκε για τους μη-καπνίζοντες πελάτες του μαγαζιού και προσφέρει ακριβώς το ίδιο μενού.

Η κράτηση μας είναι για την εσωτερική σάλα, αλλά τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο κ’ η γλυκιά βραδιά μας καλούν έξω!!!


 
Ups:
1)    Ευέλικτο και ενημερωμένο service. Ενώ είχαμε κράτηση για την εσωτερική αίθουσα, δέχθηκαν χωρίς καμία διαμαρτυρία την μετακίνηση μας στον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού. Κάτι ακόμα που μας ξάφνιασε ευχάριστα; Την αλλαγή φιάλης-ετικέτας λευκού κρασιού ακολούθησε και η comme il faut αλλαγή ποτηριών!!!
2)    Το μενού έχει αρκετή ποικιλία και σε συνδυασμό με τα πιάτα ημέρας γίνεται ακόμα πιο πλούσιο.
3)    Η κάβα. Δεν νομίζω ότι βρίσκει κανείς συχνά τόσο ενημερωμένη κάβα σε μεζεδοπωλείο (Γεροβασιλείου, Βιβλία Χώρα, Λαζαρίδης κτλ.). Αρκετές ετικέτες σε τιμές πολύ καλύτερες από τον μέσο όρο των λοιπών εστιατορίων, που ξεκινούν από τα 12-14 ευρώ. Στην αντίπερα όχθη όμως, το χύμα κρασί στα 8 ευρώ το κιλό μοιάζει κάπως ακριβό.  
4)    Το ντεκόρ. Μ’ άρεσε πολύ ο ρουστίκ χαρακτήρας του μαγαζιού, τα καλόγουστα τραπεζομάντιλα, τα κολονάτα ποτήρια και ιδιαίτερα ο παλιός ξύλινος μπουφές που έχει μετατραπεί σε κάβα.

Downs:
1)    Οι τιμές. Μπορεί το φαγητό να είναι νόστιμο και οι μερίδες μεγάλες αλλά οι τιμές για μεζεδοπωλείο Δυτικών Προαστίων είναι αρκετά τσιμπημένες. Το πρόβλημα το εντοπίζουμε πιο πολύ στα κυρίως πιάτα. Το κριθαρότο μανιταριών στα 14 ευρώ μάλλον θα σας πέσει βαρύ…
2)    Μερικά πιάτα είναι λίγο πιο άτονα σε σχέση με άλλα. Όμως οι μελιτζάνες με τυριά στον φούρνο, τα σπαράγγια με prosciutto και μαστέλο Χίου, και το sorbet λεμόνι ήταν η εξαίρεση και έκαναν σίγουρα την διαφορά!!!
3)    Κάποιες συνταγές μοιάζουν να επαναλαμβάνονται.  Από τα τέσσερα κυρίως που παραγγείλαμε τα τρία ήταν τα εξής: κριθαρότο μανιταριών, ριζότο με μανιτάρια και λάδι τρούφας, και στρουφιχτά μακαρόνια με μανιτάρια. Τρεις παρόμοιες συνταγές που δυστυχώς έμοιαζαν και πολύ γευστικά.


Θαρρώ πως θα ξαναπάμε στην «Δάφνη»… Για τους ωραίους μεζέδες, την ενημερωμένη λίστα κρασιών και την νυχτερινή περατζάδα στον πεζόδρομο…

ΔΑΦΝΗ (Μ. Αλεξάνδρου 36, Μπουρνάζι, 210 5773721)
Tips from Foursquare Users

No comments:

Post a Comment