Thursday, March 1, 2012

Λευκά κρασιά έως 15 € που δοκιμάσαμε και μας άρεσαν.


Chardonnay, Sauvignon Blanc, Semillon, Pinot Grigio, Viognier, Trebbiano (Ugni Blanc), Ασύρτικο, Αηδάνι, Αθήρι, Λαγόρθι, Μοσχάτο, Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά, Βηλάνα, Βιδιανό, Θραψαθήρι, Δαφνί, Μονεμβασιά, Ρομπόλα, Ροδίτης, Σαββατιανό. Κάποιες από τις παραπάνω ποικιλίες σταφυλιών ηχούν γνώριμες στα αυτιά μας και κάποιες όχι. Ποικιλίες γηγενείς και ξένες που μόνες τους ή σε συνδυασμούς μας χαρίζουν πολύ αρωματικά λευκά μονοποικιλιακά και πολυποικιλιακά κρασιά.
Ας γνωρίσουμε λοιπόν μερικά ξηρά λευκά κρασιά με εξαιρετική σχέση ποιότητας - τιμής.


ΚΑRIPIDIS –  Sauvignon  (Παραγωγός:  ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΙΠΙΔΗ, Χώρα: Ελλάδα)

Μια άριστη, πολυβραβευμένη οινοποίηση του Sauvignon Blanc που ασφαλώς εντυπωσιάζει.
Σύνθετη αρωματική παλέτα με φρουτώδη αρώματα ροδάκινου, ανανά, πεπονιού και νότες αρωμάτων χόρτου, αλλά και εσπεριδοειδών. Χαρακτηρίζεται από ένα γεμάτο σώμα, με ιδανική λιπαρότητα αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα οξύτητα, και μακρά, φρουτώδη επίγευση.
Προϊόν βιολογικής γεωργίας.
Απολαύστε το  στους 10°C με 12°C.

Τιμή: 8.00 - 9.50  ευρώ (θα το βρείτε σε μεγάλα Super Market και ενημερωμένες κάβες)


ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ   (Παραγωγός:  ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ, Χώρα: Ελλάδα)

Δημοφιλές λευκό κρασί που αποτελείται από 65% Ροδίτη και 35% Sauvignon Blanc.  Είναι φρέσκο, ευχάριστο και δροσιστικό, με λαμπερό υποκίτρινο χρώμα. Στη μύτη είναι πολύπλοκο, με αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου πάνω σε φόντο μάνγκο και πυξαριού. Το στόμα, φρέσκο, νευρικό και κομψό, στη συνέχεια εξισορροπείται από μια στρογγυλή λιπαρότητα. 
Πίνεται στους 9°C με 10°C.

Τιμή: 10.50 - 11.00  ευρώ (θα το βρείτε σε μεγάλα Super Market και ενημερωμένες κάβες)



ΤΗΕΜΑ – ΛΕΥΚΟΣ  (Παραγωγός:  ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ, Χώρα: Ελλάδα)

Ένα όμορφο και έντονο λευκό κρασί που αποτελείται από Sauvignon Blanc και Ασύρτικο. Δροσιστικό και ευχάριστο, με κιτρινοπράσινο χρώμα και πεντακάθαρα αρώματα εξωτικών φρούτων, εσπεριδοειδών και ροδάκινου. Με όμορφη οξύτητα, πλούσιο στόμα και φρουτώδη επίγευση.
Ο αρωματικός του πλούτος και η φρεσκάδα της γεύσης αναδεικνύονται στους 9-11 ºC.

Τιμή: 11.00 - 11.50  ευρώ (θα το βρείτε σε μεγάλα Super Market και ενημερωμένες κάβες)




ΑΔΟΛΗ ΓΗΣ – ΛΕΥΚΟΣ  (Παραγωγός:  ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, Χώρα: Ελλάδα)

Ένα πολυποικιλιακό λευκό κρασί (Λαγόρθι 60%, Ασπρούδες 30%, Chardonnay 10%) με κομψή εμφάνιση.  Χαρακτηρίζεται από λευκοπράσινο χρώμα, με αρώματα κυρίως πεπονιού, μάνγκο, ακτινιδίου και ανανά. Στο στόμα είναι φρουτώδες, με υψηλή οξύτητα και μια μεταλλικότητα που του χαρίζει φρεσκάδα. Σε ιδανικές συνθήκες συντήρησης μπορείτε να το απολαύσετε για 3 χρόνια ακόμη.
Σερβίρετε παγωμένο στους 10 °C.

Τιμή: 11.50 – 12.00 ευρώ (θα το βρείτε σε μεγάλα Super Market και ενημερωμένες κάβες)



ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - CHARDONNAY (Παραγωγός:  ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Χώρα: Ελλάδα)

Ένας υπέροχο Chardonnay με έντονο χρυσοκίτρινο χρώμα, με αρώματα μελιού, βανίλιας, ώριμων εσπεριδοειδών σε φόντο καπνού και ξηρών καρπών. Έχει γεμάτη, πλούσια και μεστή γεύση και επιδέχεται παλαίωση έως και 10 χρόνια. Ζυμώνεται σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια και παραμένει για χρονικό διάστημα μερικών μηνών σε επαφή με τις οινολάσπες του, κερδίζοντας έτσι σε σώμα και πλουτίζοντας σε ποικιλιακά αρώματα.
Αναδεικνύεται καλύτερα στους 10-12 °C.

Τιμή: 15.00 – 15.50 ευρώ (θα το βρείτε σε μεγάλα Super Market και ενημερωμένες κάβες)


ΟΒΗΛΟΣ ΛΕΥΚΟΣ (Παραγωγός:  ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ, Χώρα: Ελλάδα)

Ένα πολλά υποσχόμενο κρασί! Η ποικιλιακή του σύνθεση αποτελείται από 50% Semillon και 50% Ασύρτικο. Οίνος με κιτρινοπράσινο χρώμα που ωρίμασε οκτώ μήνες σε δρύινα βαρέλια. Το ιδιαίτερο άρωμα βερίκοκου και μελιού χαρακτηριστικό της ποικιλίας Semillon,  παντρεύεται άψογα με νότες κίτρου και λεμονιού που προέρχονται από το βορειοελλαδίτικο Ασύρτικο. Το αρωματικό του δυναμικό ολοκληρώνεται με νότες βανίλιας και ξηρών καρπών. Κρασί με πληθωρική και πλούσια γεύση, έντονη λιπαρότητα, ευχάριστη οξύτητα που του χαρίζουν μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.
Απολαύστε το  στους 10°C.

Τιμή: 15.00 – 15.50 ευρώ (θα το βρείτε σε μεγάλα Super Market και ενημερωμένες κάβες)

Εις υγείαν...

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Νομίζω από την λίστα αυτή δεν κάνει να απουσιάζει το Νυκτέρι του συνεταιρισμού της Σαντορίνης (SANTO).
    Τιμή 12~13 ευρώ.

    ReplyDelete