Tuesday, July 17, 2012

JULY’S DIGEST: Mutfak, Άργουρα…


Φταίει άραγε η ραστώνη του καλοκαιριού ή μήπως η γκρίνια που δεν έχω πάρει άδεια ακόμα, ενώ έχει φτάσει Ιούλιος; Μάλλον και τα δύο ευθύνονται για το γεγονός πως δεν είχα όρεξη να γράψω κάτι στο blog μας αυτόν τον μήνα.  Από εχθές όμως που άρχισα να οργανώνω τις καλοκαιρινές μου διακοπές αναθάρρεψα ολίγον τι και έτσι σκέφτηκα να γράψω μια μικρή σύνοψη σχετικά με τα στέκια γεύσης που επισκέφτηκα μέσα στον Ιούλιο.

MUTFAK: Εστιατόριο πολίτικης κουζίνας, σε ήσυχο δρόμο της Γλυφάδας, με όμορφη διακόσμηση. Συνδυάστε τα ψώνια σας στα μαγαζιά της περιοχής με γεύμα ή δείπνο που ευωδιάζει «Ανατολή». Οι ιδιοκτήτες έχουν καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και περιγράφουν τα εδέσματα με τέτοιο υπέροχο τρόπο που απλά θέλεις να παραγγείλεις τα πάντα από το μενού! Θα σας συμβούλευα να επικεντρωθείτε κυρίως στα ζεστά πιάτα του καταλόγου τους και να δοκιμάσετε οπωσδήποτε  Ισλί ή κούπες, μαντί, πίτα Καισαρείας ή παστουρμαδόπιτα και γύρο. Να παραγγείλετε με μέτρο όμως γιατί τα πιάτα είναι αρκετά μεγάλα. Από τα γλυκά, το καλύτερο όλων κατ’ εμέ, ήταν ο «παγωμένος» σιμιγδαλένιος χαλβάς που γεμίζεται με παγωτό καϊμάκι - εξαιρετική ιδέα! Τέλος, για να συνοδεύσετε το φαγητό σας προτιμήστε ρακί ή μπύρα (η λίστα κρασιών τους είναι «σχετικά»  αδύναμη).

MUTFAK
Λαοδίκης 38, Γλυφάδα
Τηλ.: 210 8949060
Τιμή κατ’ άτομο: € 22-25
Ανοιχτά: Aπό 1 το μεσημέρι έως και τις 12 το βράδυ.

 







ΑΡΓΟΥΡΑ: Εστιατόριο Ελληνικής σύγχρονης & δημιουργικής κουζίνας, με έμφαση στο ψάρι. Μπορεί το απλό σχετικά ντεκόρ να μην σε προδιαθέτει για κάτι "superb" (θυμίζει ίσως κλασικό μεζεδοπωλείο της γειτονιάς)  όμως οι γεύσεις του είναι στ’ αλήθεια ξεχωριστές!!! Κατά την επίσκεψή μας δοκιμάσαμε: Κακαβιά ‘Άργουρα’ σερβιρισμένη στο φλιτζάνι, τριλογία μαριναρισμένων ψαριών (λαβράκι μαριναρισμένο σε χυμούς εσπεριδοειδών, τόνο πιπεράτο και σαρδέλα γεμιστή με μυρωδικά)  κυκλαδίτικη σαλάτα με κρίταμο τουρσί και κάπαρη, μελιτζάνα ψητή με χέλι, κριθαράκι με πετροσωλήνες, μυλοκόπι σχάρας με βλήτα και, για το τέλος, μπουγάτσα κολοκύθας (μια ελληνική έκδοση του mille-feuille, θα το χαρακτήριζε κανείς, καθώς, αντί για στρώσεις κρέμας περιείχε πουρέ γλυκιάς κολοκύθας, ενώ τα φύλλα σφολιάτας είχαν αντικατασταθεί από φύλλα κρούστας!!!). Αν σας βγάλει ο δρόμος προς τις Τζιτζιφιές επισκεφθείτε το οπωσδήποτε…

ΑΡΓΟΥΡΑ
Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές
Τηλ.: 217 7173200
Τιμή κατ’ άτομο: € 20-25
Ανοιχτά: Καθημερινές μόνο βράδυ (Παρ.-Σάβ. & μεσημέρι). Κυρ. μόνο μεσημέρι.

 




TO BE CONTINUED...


No comments:

Post a Comment