Monday, January 16, 2012

Mama Roux – Hip new place in town


Νέα άφιξη στην πόλη εδώ και λίγο καιρό!!!
Να κάτι που έλειπε από το κέντρο της Αθήνας: ένας all day χώρος για φαγητό, καφέ, ποτό και μουσική. Ένας χώρος ανάλαφρος σε αισθητική και διάθεση, με γευστικές επιρροές από πολλές γειτονιές του κόσμου (Νότια Αμερική, Συρία κτλ.).
Μαθαίνουμε για το μαγαζί αυτό πριν από 2 μήνες περίπου, αλλά όλο κάτι προκύπτει και δεν τα καταφέρνουμε να πάμε. Έρχεται το πλήρωμα του χρόνου όμως και την πρώτη Κυριακή του 2012 μετά την Πρωτοχρονιά κανονίζουμε να πάμε στο Mama Roux για Sunday Brunch.

menu-sous plat»  προσγειώθηκε γρήγορα μπροστά μας κ’ δώσαμε την παραγγελία μας. Από αλμυρά δοκιμάσαμε αφράτες κ’ καθόλου λιπαρές ομελέτες (με ντομάτα-τυρί κ’ με σολομό και cream cheese), γευστικό bagel με τυρί, σολομό κ’ κάπαρη, και αξιοπρεπές burger με ολόκληρο τηγανητό αυγό πάνω στο μπιφτέκι, συνοδευόμενο από french fries κ’ green salad. Στα γλυκά ήμασταν πιο φειδωλοί και έτσι γευτήκαμε μόνο τα αέρινα pancakes με παραδοσιακό σιρόπι σφενδάμου κ’ μυρωδάτες μαρμελάδες βατόμουρο/βερίκοκο (την επόμενη φορά πρέπει να δοκιμάσουμε και τα French toasts, ε?).   Δροσιστήκαμε με ανάμεικτους φυσικούς χυμούς, και ο πιο τυχερός από εμάς με ένα spicy Bloody Mary. Τελειώσαμε πιάνοντας ψιλή κουβέντα πάνω από τα φλιτζάνια με τους καλοφτιαγμένους espressos & cappuccinos μας.
Ευτυχώς αν και δεν είχαμε κάνει κράτηση, μετά από ολιγόλεπτη αναμονή βρήκαμε τραπέζι για 4 άτομα και καθίσαμε. Το «
Ups:
1)    Φιλικές τιμές. Παραγγείλαμε 1 burger με τηγανητό αυγό on top,  2 ομελέτες, 1 bagel με σολομό, 1 μερίδα με 3 μεγάλα pancakes, 2 φυσικούς χυμούς, 1 Bloody Mary, 3 espressos, και 1 cappuccino  κ’ πληρώσαμε 12 ευρώ το άτομο (48 ευρώ στο σύνολο). Όταν πάμε και για lunch εκεί θα έχουμε πιο ολοκληρωμένη  άποψη για την σχέση ποιότητας-τιμής.
2)    Τραπεζάκια έξω. Για καπνιστές, αλλά και για τις ηλιόλουστες μέρες. Περιμένω πως και πως την άνοιξη!!!
3)    Το ντεκόρ. Μ’ αρέσει αυτός ο industrial hippie συνδυασμός στην διακόσμηση του χώρου. Μεγάλη τζαμαρία στολισμένη με γιρλάντες από πολύχρωμες μπάλες-φωτάκια, καρέκλες αλουμινίου που πλαισιώνουν τα ξύλινα τραπέζια, χτιστά καναπεδάκια με πολύχρωμα ριγέ μαξιλάρια κατά μήκος των παραθύρων, και έναν τεράστιο fusion πίνακα να στολίζει απ' άκρη σ' άκρη  τον τοίχο στο βάθος του μαγαζιού.
4)    Ο barista. Μας έκανε εντύπωση που ότι δοκιμάσαμε από εκείνον ήταν εξαιρετικό, με αποκορύφωμα το μεγάλο κ’ γευστικό  Bloody Mary του. Congrats!!!
Downs:
1)    Το σέρβις επιδέχεται βελτίωσης. Σίγουρα σε ένα τόσο hippy place περιμένεις πιο χαλαρό service, αλλά το να ψάχνεις συνέχεια τον σερβιτόρο για το οτιδήποτε (αλάτι, ζάχαρη, λογαριασμό κτλ.) δεν σου επιτρέπει να χαρείς την ανεμελιά του μαγαζιού.
2)    «Πατείς με, πατώ σε». Μπορεί να μου αρέσει το φιλικό κλίμα που κυριαρχεί σε τέτοια cool μέρη μεταξύ άγνωστων συνδετημόνων, αλλά το να νιώθεις στα πλευρά σου τον αγκώνα του κυρίου που κάθετε στο διπλανό τραπέζι δεν είναι το καλύτερο μου.  Από φίλη μου έμαθα (και είδα και σε φωτογραφίες από την online έκδοση του «Γαστρονόμου») πως αρχικά το μαγαζί δεν είχε τόσα πολλά τραπέζια στον εσωτερικό του χώρο.  Το μέρος είναι το new place to visit στην πόλη μας, και προφανώς λόγω μεγάλης ζήτησης επήλθε και το στρίμωγμα.   
3)    Κυριακή 12:00 – 17:00, δεν σερβίρει το κανονικό του menu, αλλά μόνο το  brunch menu. Τι κρίμα… Η σούπα καρότου κ’ η τάρτα με κρεμμύδια που αναγράφονταν στον μαυροπίνακα ως πιάτα ημέρας, με έβαλαν σε mood χωρίς λόγο.    

Θα τα ξαναπούμε σύντομα «Mama Roux»… Έχουμε να δοκιμάσουμε το πολυσυλλεκτικό ethnic μενού σου για το οποίο έχουμε ακούσει πολλά κ’ καλά (i.e. τα καλύτερα φαλάφελ της πόλης, μεξικάνικες τορτίγιες, σουβλάκι tandoori, κτλ.)… 

Mama Roux  (Αιόλου 48, κοντά στην διασταύρωση με την Κολοκοτρώνη), Τηλ.: 213 0048 382

Tips from Foursquare Users


1 comment:

  1. The spicy Bloody Mary was a pleasure indeed with Celery and Tabasco as it should be. Excellent!

    ReplyDelete